Ostaroví zajíčci
Za tento úžasný recept a fotografie moc děkujeme Lucii Punčochářové a její skupině šikovných dětí ze školky.
Ingredience:
500 g polohrubé mouky (já dala hladkou špaldovou a trochu celozrnné) |
100 g másla |
1/4 litru mléka |
50 droždí |
1 vanilkový cukr |
2 žloutky |
strouhaná kůra |
trocha soli |
50 g sekaných loupaných mandlí na posypání |
1 bílek na potření těsta |
Postup:
Droždí promícháme se 1 lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Těsto necháme vykvasit. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme kvásek a vypracujeme pružné těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka. Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi. V předehřáté troubě upečeme dorůžova.
Podáváme čerstvé a s medem.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.