Ostaroví zajíčci

Za tento úžasný recept a fotografie moc děkujeme Lucii Punčochářové a její skupině šikovných dětí ze školky.

 

 

 

 

Ingredience: 

500 g polohrubé mouky (já dala hladkou špaldovou a trochu celozrnné)
100 g másla
1/4 litru mléka
50 droždí
1 vanilkový cukr
2 žloutky
strouhaná kůra
trocha soli
50 g sekaných loupaných mandlí na posypání
1 bílek na potření těsta

Postup:

Droždí promícháme se 1 lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Těsto necháme vykvasit. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme kvásek a vypracujeme pružné těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka. Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi. V předehřáté troubě upečeme dorůžova.

Podáváme čerstvé a s medem.

Napsat komentář